Over vzw Flahute

Het beheer van de Jasper Stuyven Fanclub is in handen van de vzw Flahute.

Naam

Flahute is Engels voor flandrien. Een coureur die zoals zijn historische Vlaamse voorgangers voor de aanval kiest, in weer en wind en in het bijzonder in de voorjaarsklassiekers op de kasseien.

Ontstaan

De eerste supporters van Jasper werden gesignaleerd bij het begin van zijn wielercarrière in 2004. Na zijn wereldtitel bij de juniores in 2009 organiseerde een kliek Leuvense fans onder het commando van de De Wielervrienden Kessel-Lo de Regenboogkoers in Heverlee. In het najaar van 2012 werd het plan opgevat om te starten met een officiële supportersclub. In februari 2013 werden de officiële statuten van de vzw Flahute opgemaakt en ging de fanclub officieel van start.

Oprichters

Arne Mortelmans, Kristof Debecker, Boris Behets en Johan Torfs.

Missie

Het samenbrengen van alle supporters van Jasper Stuyven. Het steunen en aanmoedigen van Jasper Stuyven. Het organiseren van evenementen voor de ondersteuning en promotie van Jasper Stuyven. Het promoten van de wielersport op alle mogelijke manieren.

Praktijk

We informeren de supporters over de prestaties van Jasper en organiseren evenementen om de fans dichter bij hun idool en de wedstrijden te brengen.

Raad van bestuur 2018

Voorzitter: Arne Mortelmans
Secretaris: Tom Bovens
Penningmeester: Bart Joris
Ondervoorzitter/Events: Kurt Beylemans
Bestuurslid: Katleen Broekmans
Bestuurslid: Koen Elsen
Bestuurslid: Ann Berkvens

Werking

De raad van bestuur komt minstens één keer per maand samen om het algemene beleid uit te stippelen en beslissingen te nemen. Daarnaast is binnen de vereniging een werkgroep actief die maandelijks samenkomt om nieuwe ideeën aan te reiken en de goedgekeurde actiepunten om te zetten naar de praktijk. De fanclub telde in 2014 ruim 200 betalende leden en meer dan 9.500 volgers op Facebook.

Lidmaatschap

De fanclub werkt qua lidmaatschappen niet per kalenderjaar. Leden die zich in de loop van het jaar hebben aangesloten, blijven ook de eerste maanden van het daaropvolgende jaar erkend lid van de fanclub tot ze van de fanclub op de hoogte zijn gebracht dat het nieuwe werkingsjaar in praktijk van start gaat. Het lidgeld voor 2017 bedraagt 15 euro. De leden van het voorgaande jaar krijgen allemaal eerst een uitnodiging om het lidgeld te betalen. Van zodra de betaling geregistreerd is, wordt de lidkaart toegestuurd.

Meerwaarde

Als lid ontvang je een persoonlijke lidkaart en twee gratis fotokaarten van Jasper. Bovendien heb je recht op 15% korting op de aankoop van fanmateriaal en kleding van de Jasper Stuyven Fanclub. Je krijgt uitnodigingen voor exclusieve feestjes en activiteiten van de fanclub. Je hebt recht op korting bij de meeste evenementen van de fanclub. Je krijgt 10% korting bij een restaurantbezoek in 'De fabrieken van Remy' in Wijgmaal (Leuven) in de periode van 01/03 tot 01/10/2017. Leden kunnen zich ook kandidaat stellen voor de werkgroep en voor de raad van bestuur.

Inkomsten

De vzw Flahute is een vereniging zonder winstoogmerk. Alle inkomsten worden geïnvesteerd in de aankoop van nieuwe spullen voor de fanshop, in supportersmateriaal en in acties en events om de supporters samen te brengen en om Jasper te ondersteunen.

Locatie

De thuisbasis van de Jasper Stuyven Fanclub – vzw Flahute is café ’t Werrek in de Sint-Hadrianusstraat 1 in 3018 Wijgmaal (Leuven). Het secretariaat is gelegen op de Kruisbooglaan 9 in 3210 Linden (Lubbeek).

Aansluiten

Het lidmaatschap moet jaarlijks vernieuwd worden door middel van betaling van het lidgeld. Leden die graag meewerken aan de operationele werking van de fanclub of leuke ideeën hebben, zijn steeds welkom op vergaderingen en evenementen van de fanclub en kunnen zich ook kandidaat stellen als lid van de Werkgroep. Kandidaten kunnen zich aanmelden op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Zij worden vervolgens uitgenodigd op de vergaderingen. Heel gemotiveerde leden die interesse hebben in een bestuursfunctie, kunnen zich eveneens melden.